• Current

 

Projecten

Hieronder leest u een beschrijving van de verschillende activiteiten die binnen een organisatie of school geleverd kunnen worden.

‘Een kijkje in de wijk’

Tijdens deze activiteit komen jongeren, ouders, ouderen, buurtbewoners en andere vrijwilligers uit de wijk bij elkaar om samen te koken. Op deze manier krijgen ze de gelegenheid om contact met elkaar te maken en levenservaringen uit te wisselen. Er wordt iets verteld over de landen waar de recepten vandaan komen. De recepten worden in een boekje bij elkaar gebundeld.

‘Verborgen talent’

Ouders en docenten hebben verborgen talenten waar jongeren iets van kunnen opsteken. Gedurende deze activiteit geeft een ouder/docent/ jongere een presentatie van maximaal een uur waarin het verborgen talent naar voren komt. Op deze manier worden de jongeren geprikkeld en geënthousiasmeerd over diverse thema’s of hobby’s. Wie weet blijken ze ook affiniteit met het thema te hebben…

‘Doe je ding avond’

Jongeren hebben ook talenten en kunnen die laten zien. Tijdens deze avond hebben de jongeren de ruimte om voor hun ouders, vrienden, docenten en andere buurtbewoners te zingen, dansen, sporten, jongleren, voordragen…kortom: ‘hun ding’ te doen.

Zo laten jongeren zien wat ze in huis hebben en geniet het publiek van een onvergetelijke show.

Expositie

Tijdens de kunst Tekenen – Schilderlessen maken de jongeren prachtige schilderijen geïnspireerd door kunstenaars. Alleen maakt de jongere het schilderij in zijn eigen stijl. De mooiste worden geselecteerd, ingelijst, tentoongesteld en soms ook verkocht.

Lessen 

Quality Youth biedt verschillende lessen aan:

Tekenen – Schilderlessen

Gedurende deze lessen worden verschillende kunstenaars behandeld. Van Picasso tot van Gogh, van Monet tot Andy Warhol.

Het is de bedoeling dat de jongere een eigen stijl ontwikkelt en niet die van anderen kopieert.

Deze lessen worden ondersteund door een museabezoek en Smartboardlessen.

Kunst architectuurlessen

Rotterdam is een architectuurstad van Nederland. Je vindt er oude gebouwen (denk aan het Stadhuis) maar kenmerkend aan de stad zijn de verschillende bouwstijlen die door elkaar heen gebruikt worden.

Tijdens de lessen worden verschillende zaken behandeld met vragen over het nut van een gebouw, materiaalgebruik en de kenmerken van een bouwstijl.

Deze lessen worden ondersteund door een wandeling langs de straten van Rotterdam waarin theorie gekoppeld wordt aan praktijk.

Historische lessen

Tijdens deze lessen wordt er niet een traditionele geschiedenisles gegeven, maar gaan we met de jongeren erop uit. Een voorbeeld hiervan is ‘Oorlogspad’. Gedurende deze wandeling staan we samen met de leerlingen stil bij verschillende monumenten, verzetskruisen en brandgrenssymbolen. Hierbij vertellen we over de oorlog, wat de monumenten betekenen en waarom ze staan waar ze staan.

Designlessen

Gedurende deze smartboardlessen leren jongeren over alledaagse designvoorwerpen. Zo is er een les die aandacht besteedt aan de geschiedenis van schoenen. Op deze manier leren jongeren iets over de schoenindustrie, maar voornamelijk over waar het geld dat zij neertellen voor een paar Puma’s naartoe gaat. De hele keten komt naar voren: van materiaalkosten tot hoe zijn de eerste spikes en noppen onder sportschoenen ontstaan. Nederlands, Rekenen – Wiskunde, kenniseconomie en geschiedenis komen hier aan de orde.